Research

Rafael’s eerste onderzoeksresultaten

*

Antoni Gaudi heeft zijn sporen achtergelaten in het magische Barcelona. La Sagrada Familia -de Twintigste Eeuwse kathedraal- is zijn meest bekende project. In 1884 kreeg Gaudi het project in de schoot geworpen nadat er onenigheid was ontstaan met de eigenlijke ontwerper: Francisco de Paula del Villar. De architect Gaudi weidde zijn laatste 42 levensjaren aan de constructie. In 1926 overleed Gaudi. Hij werd overreden door een tram en begraven in een crypte in La Sagrada Familia.

**

In 1881 kocht de “Asociación Espiritual de Devotos de San José” een stuk grond waarop zij de Heilige Familie wilde eren met een kerk. Deze Asociación is inmiddels te vergelijken met de notoire Illuminati-organisatie. Het belangrijkste geheim van de Asociación is dat de ware reden om de kerk te bouwen is dat er een gestolen, enorme Inca-schat in verborgen moest worden. Toen Gaudi voor de Asociación aan het werk was, heeft hij dit ontdekt. Doodsbang om het aan anderen te vertellen, heeft Gaudi vanaf het einde van de Negentiende Eeuw sporen achtergelaten in zijn nieuwe bouwwerken, die nog immer te aanschouwen zijn in de Catalaanse hoofdstad.

***

Tot 1917 was de Asociación zich er niet van bewust dat Gaudi op de hoogte was van hun grote geheim. Totdat ze een aanwijzing aantrof in Gaudi’s “Cripta Colònia Güell”. Een belangrijk te vermelden feit is dat Gaudi zijn ontwerpen nimmer op papier vastlegde. Alles dat hij bedacht, bewaarde hij in zijn hoofd. Ook het ontwerp voor La Sagrada Familia. De Asociación kon Gaudi niet uit de weg ruimen, omdat ze nog steeds een vermogen investeerde in de kerk. In 1926 kwam het einde van de kerkconstructie in zicht. De Asociación ondernam meteen actie en liet Gaudi overrijden door een tram…

Hoe speelt u Gaudi’s Bloodline? >>

Advertenties